teisipäev, 20. juuni 2017

Graaviforell džinni ja kuusevõrsetega

Et siin-seal on veel kuusevõrseid nähtud, siis saab lisaks eelmise postituse rabarbrikoogile kirja pandud veel üks viimase hetke hooajaline roog.
Üldiselt peetakse kuusevõrseid rohkem vist ikka tervisepommiks, c-vitamiin allikaks ja ülistatakse talle kõikvõimalikke muid terviseteemalisi aunimetusi. Ma lisaksin kõigile nendele veel ka maitseomadused, sest juhtumisi ma lausa jumaldan seda kergelt hapukat kuusemaitset. Ja kui kokku saavad forell, mitte nii väga tervislik, aga see eest kadakamaitseline džinn ja kuusevõrsed, siis valmib õnneks ka täiesti neutraalse tervislikkusastmega roog, mis näiteks jaaniõhtulgi lauale võiks sobida.



GRAAVIFORELL DŽINNI JA KUUSEVÕRSETEGA
rohkem kui ühele

1,5 kg värsket forellifileed
100 g jämedat meresoola
4 sl suhkrut
1 tl purustatud rosé-pipart
0,5 sidruni riivitud koor
1 dl džinni
3 dl kuusevõrseid + peotäis valmis kalale peale puistamiseks

Mulju kuusevõrseid uhmris või haki need peenemaks ja sega soola, pipra, sidrunikoore ja džinniga. Hõõru kalafilee saadud seguga korralikult kokku ja voldi kala pooleks nii et nahata osa jääks sissepoole. Mässi kala küpsetuspaberisse, tõsta sügavamale taldrikule ja aseta raskuseks peale teine taldrik. Hoia kala külmkapis u 8 h, vahepeal võiksid seda teistpidi keerata, et maitsestumine oleks ühtlasem. Pühi kalalt liigne sool, viiluta õhukeselt ja puista serveerimisel peale veel kuusevõrseid. Söö niisamuti või koos värske saia ja võiga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar