reede, 12. mai 2017

Naadismuuti



Millegipärast kipub umbrohi eirama igasuguseid taimekasvu seaduspärasusi, sest kui redis keeldub isegi kasvuhoones jalgu alla võtmast, siis naat ja nõges viskavad pikkust lund ja miinuskraade trotsides. Hobiaednik võib sellise süüdimatu lokkamise tõttu leida oma sõnavarast ootamatuid väljendeid, mis ennastki punastama panevad, kuid samas ei saa õnneks  kurta kevadvitamiinide puudumise üle. Kuniks kõplamise mõte juba täitsa toredana hakkab tunduma ja ilm pisut soojemaks muutub teen endale igatahes sellist naadismuutit nagu allpool kirjas.
P.S. Paar asja, mida naadi puhul silmas pidada. Esiteks tasub korjata eelkõige võrseid või noori lehti, mis kenasti läigivad ja kergelt krussis, sest need on maitselt mahedamad ja sobivad tegelikult kasvõi salatisse pistmiseks. Naat sisaldab just kevadel palju c-vitamiini ja antioksüdante ning on ka liigset vett väljutava toimega.




NAADISMUUTI

suur peotäis naati
1 väike kurk
0,5 avokaadot
1 pirn
paarisentimeetrine jupp ingverit
1 laimi (või poole sidruni) mahl
u 3 dl külma vett
peotäis jääd

Tükelda kurk, pirn ja avokaado viljaliha, viska kõik koostisained blenderisse ja surista smuutiks. Kogusest tuleb välja paar kolm klaasitäit. Ülejääki säilita külmikus ja kasuta ära päeva jooksul. Enne kasutamist loksuta korralikult läbi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar