laupäev, 13. mai 2017

Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid


Ma ei usu, et maailmas on väga palju neid emasid, kelle ei meeldi šokolaad. Harilikult on asjalood pigem ristivastupidi, sest ka kõige ingellikumate silmadega lastel on päevi, mil nad käituvad kui põrgulised, joonistavad valgele seinale tumesinise markeriga dešifreerimatuid sõnu või pilte ja nutavad sellepärast, et nad nutavad. Šokolaad teeb tihtipeale siis kõik kenamaks, eriti kui seda õnnestub lõpuks uinunud lapsukeste norina saatel segamatult nautida.
Seepärast on šokolaad tõenäoliselt parim kink igale emale eriti kui sellega lisandub veel pisut isiklikku kätetööd, mis ühe õige trühvliveeretamise juurde ju käib. Alloleva retsepti puhul võiks kasutusele võtta kindlasti tumeda šokolaadi (50-75%), sest kondenspiim on teadupärast küllaltki magusa olemisega.




Karamelli ja meresoolaga šokolaaditrühvlid
u 32 tk

1 dl vahukoort
30 g võid
190g kondenspiima karamelli (nt.Jaani)
400 g tumedat šokolaadi
1-2 tl soolahelbeid
kakaopulbrit trühvlite katmiseks


Kuumuta vaiksemal tulel segades vahukoor, või ja kondenspiim, kuni segu on ühtlane. Lisa hakitud šokolaad, sega läbi ja tõsta tulelt. Jätka segamist, kuni tekib ühtlane šokolaadine mass ja kõige lõpuks lisa soolahelbed. Tõsta trühvlisegu külmikusse paariks-kolmeks tunniks tahenema, seejärel veereta kahe peopesa vahel  paari-kolme sentimeetrise läbimõõduga kuulid, veereta neid omakorda kakaopulbris, kuni trühvlid on ühtlaselt kaetud ning aseta veel  u 30 minutiks külmkappi tahenema.


* Retsept ilmus ajakirjas Anne & Stiil, 2/2017

1 kommentaar: