neljapäev, 16. märts 2017

Lehtkapsakrõpsud


Kui elu annab sulle palju lehtkapsast, võiks teha lehtkapsakrõpse. Või siis kapsas ära tükeldada ja säilituskoti sisse pakitult sügavkülma pista, et sealt jaopärast kas rohelise smuuti, muu toidu või jällegi nende samade krõpsude näol hiljem rakendada. 
Lehtkapsast krõpsude tegemine ei ole mu tegemata asjade nimekirjas sugugi esimesel kohal olnud, sest minu arusaamist mööda on päris palju ka muid vahvaid viise selle kapsalisega toimetamiseks. Tuleb aga välja, et need krõbisevad kausitäied kahanevad ohtliku kiirusega ja pannitäisi on nüüdseks ahju ja sealt kaussi rännanud päris mitmeid. Nii nagu allpool kirjeldatud, valmivad need igatahes minu köögis. Selle, millist temperatuuri täpselt kasutada, peab aga ilmselt igaüks oma isikliku  ahju põhiselt paika sättima. Mulle tundub, et mida madalamal kuumusel küpsetada, seda paremad ja kasulikumad krõpsud saab, niisiis alustuseks proovisingi 100kraadist pöördõhku  ja sain väga maitsva pannitäie.....ca 2 tunni pärast. Ilmselgelt natuke liiga kaua ootamist kausitäie pärast, mis kordades kiiremini tühjaks süüakse. Tugevama kuumuse juures kipuvad aga krõpsud juba kergelt kõrbema. Oma ahju hingeeluga arvestades leidsin lõpuks kuldse kesktee seal 120 kraadi kandis ja nüüd viskan kapsakrõpse pannile juba pea kinnisilmi. Esimest korda proovides peaks aga igaks juhuks küll ahjul silma peal hoidma ja vajadusel kuumust reguleerima. See esimene jantimine tasub ennast aga hiljem kuhjaga ära, sest kapsakrõpsud tekitavad sõltuvust kõige paremas mõttes.



 LEHTKAPSAKRÕPSUD

200 g lehtkapsast
1 sl oliiviõli
1 sl sojakastet
1 tl vahtrasiirupit
1 sl seesamiseemneid

Eemalda lehtkapsalt vars ja jämedamad rootsud ning rebi lehed keskmise suurusega tükkideks. Sega omavahel õli, soja ja vahtrasiirup. Tõsta lehtkapsas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, sega kastmega läbi ning küpseta 120 kraadises ahjus pöördõhurežiimil u 20 minutit. Sega kooralikult läbi ja küpseta veel 20 minutit või kuni kapsalehed on kenad ja krõbedad. Lase viie minuti jagu jahtuda ja taheneda ning asu krõbistama.






3 kommentaari:

  1. Ma olen juba ammugi otsinud lehtkapsast, et samuti teha krõpse - nii frittida kui teha ahjus, aga ma ei ole seda kuskil poes näinud. Ma sain aru, et Sina vist said? neid. Ehk oskad soovitada, kust neid võiks leida...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Maria, olen kohanud lehtkapsast päris tihti suuremates Rimides ja ka Bambonast saab osta. Neil minu teada lausa e-pood bambona.ee lehel.

      Kustuta
  2. Väga hea, hoian siis rohkem silmad lahti ja proovin ka ruttu ära :)

    VastaKustuta