teisipäev, 27. detsember 2016

Granaatõunaglögi

Tuleb tunnistada, et see retsept pidi ilmuma juba enne jõule, kuid elul ja asjadel on viimasel ajal omad plaanid, mis blogipidamist segama kipuvad. Nii juhtuski, et sedasama glögi küll suuremas ja väiksemas pereringis jõuluajal ära testitud sai, aga siia jõuab alles nüüd. Ilmselt on aga soojale joogile tassis ruumi ka muul ajal peale jõulude, sest olgem ausad - talv pole veel õieti alanudki. Ja kui aastavahetusel näiteks värskes õhus müttamine plaani võetud, siis kulub see jook vast ka marjaks ära, sest külmetavad varbad ühe õige peoplaaniga kindlasti ei sobi.
Retsept on lihtsamast lihtsam, eriti kui jõuluvürtse kapis veel leiduma peaks. Granaatõunamahl võiks siin olla kindlasti ilma lisatud suhkruta ja võimalikult kanget sorti, mitte mingi paariprotsendine lurr. Mina olen viimasel ajal truuks jäänud näiteks Aserbaidžaani päritolu Grand Shah klaaspudelis mahlale, mida päris mitmest poest kenasti saada peaks olema. Muus osas aga suuremat kunsti polegi - mida kauem jook maitsestub, seda rohkem vürtsi sinna sisse saab ja kes natuke kangemat jooki vajab võib väikese suraka rummi ka veel lisaks juurde valada.




GRANAATÕUNAGLÖGI
kaheksale

1 pudel kergemat punast veini  (nt. pinot noir)
1 l granaatõunamahla (magustamata)
1 apelsini mahl ja u 5 cm riba õhukeselt lõigatud apelsinikoort
1 dl demerara suhkrut (Dansukker)
3 tähtaniisi
5 kardemonikauna
3 nelgitera
1 kaneelikang
1 sl vanillisuhkrut (Dansukker)

Serveerimiseks:
peotäis granaatõunaseemneid
apelsiniviile
sorts tumedat rummi (soovi korral)

Vala kõik koostisained potti ja lase keema tõusta. Tõsta pott tulelt, kata kaanega ja lase u 30 minutit maitsestuda. Enne serveerimist kuumuta veel korraks ja serveeri kuumakindlatest klaasidest koos granaatõunaseemnete ja apelsiniviiludega. Soovi korral lisa igasse klaasi ka väike sorts tumedat rummi.

* Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar