pühapäev, 16. august 2015

Ürdimarinaadis kana suvikõrvitsa ja Parmesaniga

Suvikõrvitsauputuse korral aitab küll vist ainult üks suuremat sorti suvikõrvitsadieet, mis näeb välja nii, et iga toidu sisse tuleb pista nii palju suvikõrvitsat kui vähegi võimalik. Päris tihti võib juhtuda, et need toidud ka väga maitsvad saavad. Suvikõrvitsasse keeratud kanavardad pole siinkohal erandiks, sest lisaks teistmoodi väljanägemisele, hoiab kõrvits kana mahlase ning peab kinni ka enamiku riivjuustust, mis muidu hea meelega grillile plehku paneks. Ja kui suvikõrvitsaviile juhtub üle jääma, siis need on ka toorest peast maitsvad salatilisandid. Eriti, kui tegu on sellise väiksemapoolsema kõrvitsaisendiga.



ÜRDIMARINAADIS KANA SUVIKÕRVITSA JA PARMESANIGA

500g kana kintsuliha
5sl külmpressi-oliiviõli
2 küüslauguküünt, pressitud
1tl meresoola
0,5 tl musta pipart
peotäis värsket  hakitud ürdisegu (nt.petersell, pune, tüümian)
1tl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
50g riivitud Parmesani
1 keskmise suurusega suvikõrvits

Sega kokku 4sl õli, ürdid, sool, pipar, küüslauk ja sidruni koor ning –mahl. Lõika liha u 4cm läbimõõduga tükkideks, pane marinaadi ja sega korralikult läbi. Lase paar tundi maitsestuda.

Tõmba suvikõrvitsast köögiviljakoorijaga õhukesed viilud, piserda need õliga ja pigista peale pisut sidrunimahla. Veereta kanatükke riivjuustus ning keera seejärel iga tüki ümber suvikõrvitsaviil. Aja lihatükid kolme-neljakaupa vardasse (kui kasutad puuvardaid, leota neid eelnevalt u 30 minutit).  Pintselda suvikõrvitsa-kanarulle pealt veel õliga ja küpseta üpris madalal kuumusel mõlemalt poolt ca 10 minutit, kuni liha on kena ja kuldpruun. Pööramisel ole ettevaatlik ja vajadusel kasuta  grill-labidat. Serveeri  kanavardaid värske salati ja sidruniviiludega.


*Retsept ilmus ka 20.juuni Arteris

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar