esmaspäev, 24. august 2015

Grillitud krevetid väikese vürtsiga

Kui keegi juhtub arvama, et Vannamei Viburhännak on suhteliselt tobe nimetus ühele tiigerkrevetilaadsele isendile, siis võib too inimene pilgu peale visata Riigi Teataja Kalandustoodete liikide tootenimetusteloetelule. Peale selliste õnnetute kalandustoodete märkamist  nagu tülka, klõkats, kolmnurk-krabi, liftahven ja lõunakongrio tundub see üsna väärikas. Samast dokumendist selgub ka, et merikuradit, kellel on nimega minu arvates väga vedanud, võib muide kutsuda ka õngitsejaks. „Palun mulle üks priskem õngitseja,“ ei kõla ka just väga peenelt, eks ole.

Maxima kalaletist leitud krevetid said igatahes täitsa maitsvad, olenemata sellest, et peaaegu kilo neid va viburhännakuid  läks maksma vaid kummalised 3.50. Allpooltoodud marinaadi jaoks võiks muidugi kasutada suitsutatud paprikat, mida mina käin ostmas näiteks Marks &Spenceri toiduosakonnast, aga ilmselt on see saadaval veel nii mõneski hästi varustatud kauplusest. Tavaline paprikapulber ajab ilmselt ka asja ära, kuid siis võiks seda panna juba poole rohkem ning ega päris sama see tulemus ei saa.




GRILLITUD KREVETID VÄIKESE VÜRTSIGA
kahele

pool kilo tooreid krevette

Marinaad:
2sl oliiviõli
1tl tšillihelbeid
0,5tl suitsutatud paprikapulbrit
3 küüslauguküünt, pressitud või peeneks hakitud
Julge sorts sidrunimahla ja 1tl riivitud sidrunikoort
2 sl hakitud värsket peterselli
1tl meresoola


Sega keskmist mõõtu kausis kokku marinaad ja lisa krevetid. Sega läbi ja lase u 15-20 minutit maitsestuda. Küpseta keskmiselt kuumal grillil mõlemalt poolt u 1 minut ja serveeri kohe sidrunilõikude ning lisapeotäie hakitud peterselliga.



1 kommentaar: