teisipäev, 23. juuni 2015

Šokolaadi-toorjuustukook maasikatega


Üks pidulik päev nõuab ka natuke magusat. Midagi sellist, mis maitseb hästi, kuid ülemäära aega ja energiat ei röövi. Mulle endale meeldib sellistel puhkudel valmistada just seda brownie - tüüpi kooki. Vastavalt tujule ja tahtmisele teen selle kas lahtikäiva põhjaga vormis või väiksemal, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Marjadki võivad olla täiesti meelevaldsed - praegusel hooga algaval maasika ajal sobivad need, aga mõnusad on koogi sees ka nii vaarikad, kirsid kui mustsõstrad, mis talvel ka otse sügavkülmast tainasse vupsata võivad. Siin retseptis on marjadele antud pigem kõrvalosatäitja roll, nii et koogile väikese vungi lisamiseks piisab peotäiest marjadest kenasti.

ŠOKOLAADI -TOORJUUSTUKOOK MAASIKATEGA

200g võid
2 dl tumedat muscovado suhkrut (Dansukker)
200g 70% šokolaadi, tükeldatud
4muna
2dl jahu
Lisaks:
1muna
250g toasooja toorjuustu
5-6 sl  tavalist suhkrut või heledamat roosuhkrut
1tl vanillisuhkrut
1sl maisitärklist
100g tükeldatud maasikaid

Sulata potis tükeldatud või koos suhkruga. Sega, kuni tekib ühtlane ja tumedalt karamelline mass. Võta pott tulelt ja lisa u150g tükeldatud šokolaadist. Lase paar minutit seista, seejärel sega. Lisa pisut jahtunud massile ükshaaval munad samal ajal hoolikalt segades. Sega hulka jahu ja ülejäänud šokolaad. Vala kolmveerand segust küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.

Vispelda hoolega kokku kõik katteks vajalikud koostisained välja arvatud maasikad. Vala segu tainapõhjale ja aja laiali. Peale kalla ülejäänud šokolaadine tainasegu ja tõmba noaotsa või grilltikuga koogile siiru-viiruline muster. Vajuta kergelt tainasse maasikatükid ja küpseta kooki 180 kraadi juures ca 35 minutit või kuni kook on äärtest küps kuid keskelt veel pisut võdisev. Lase täielikult jahtuda ja puista serveerimisel peale pisut tuhksuhkrut.



* Retsept valmis koostöös Dansukkeriga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar