laupäev, 2. mai 2015

Suvikõrvitsaspagetid karulaugupestoga ja ebaõnnestunud terviseprogramm

Mõni plaan ei ole määratud õnnestuma ka kõige parema tahtmise juures. Kindlasti proovin oma maksa vastu kena olla iga päev, kuid kümnepäevane intensiivprogramm kukkus välja suures osas siiski nagu ükskõik, milline muu periood.

Mõned tähelepanekud järgmiseks korraks:
  • Kohvist tasub loobuda ühe raksuga – vähehaaval koguste vähendamine ei päästa koledast peavalust – see juhtub niikuinii.
  • Kala söömisel pead olema veendunud, et tegu on 100% värske kraamiga – pits kanget alkoholi peale kahtlase lesta söömist ei ole maksale hea, olgu sellel kasvõi nii võõrapärane nimetus nagu Cachaca.
  • Ole valmis ootamatusteks – kui satud mõneks päevaks lapsele meditsiiniasutusse kaaslaseks, siis on garanteeritud nostalgiamenüü nagu pikkpoiss, makaroni-piimasupp, vorstivõileib ja harjumatult tahke struktuuriga saiakesed. See võib ( aga ei pruugi)  toetada pigem  paaripäevast paastukuuri.


Plusspoolelt tekkis  juurde aga mõni täitsa tore ja teostatav retsept, mis sobib ka argisemasse päeva  ja ehk isegi järgmistesse terviseprogrammidesse, ükskõik, kuidas need siis õnnestuma peaksid. 



SUVIKÕRVITSASPAGETID KARULAUGUPESTOGA
(ühele) 

1 suvikõrvits
Sorts oliiviõli
soola-pipart
1-2 sl karulaugupestot*

Lõika suvikõrvitsast pikkupidi peenikesed ribad. Mina kasutan selleks näiteks sellist julienne’i lõikurit, mis ka allolevalt pildilt paistab, aga saab hakkama ka tavalise noa või spetsiaalse spagetividinaga, kui see juhtub olemas olema.
Kuumuta pannil õli, lisa „spagetid“ ja kuumuta paar minutit. Vala taldrikule ja lisa pesto. Vualaa – valmis ongi!

 *) Minu pesto valmib korralikust peotäiest karulaugupealsetest, väikesest peotäiest kregelt röstitud India pähklitest, paarist kuhjaga supilusikatäiest riivitud Parmesanist, sortsust sidrunimahlast ja külmpressitud oliiviõlist, mida kulub niipalju, kuni pesto konsistents silmale õige tundub. Kuna karulaugu teine nimi ongi metsik küüslauk, siis küüslauguküüne jätan ma sellisest pestost välja. Vahelduseks köögikombainile või saumikserile võiks proovida aga uhmrit – tahked koostisained tuleb selle kasutamisel eelnevalt korralikult peeneks hakkida ja rahmeldamist on rohkem, kuid konsistents jääb nii palju mõnusam.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar