neljapäev, 14. mai 2015

Pasta hernepestoga


Argisemal ja kiiremal ajal saab korraliku toidu välja võluda ka hernepakist. Hernepestoga pasta on kevadiselt rohelise ja värske olemisega, kuid kindlasti mõistlik kõhutäide. Tigedama nälja korral passib see aga ühtviisi hästi kokku näiteks ka kala või krõbeda peekoniviiluga. 
Hernepesto ise on aga mõnus suupiste ka lihtsalt krõbeda röstsaiaga serveeritult. Pesto valmistamiseks on mugav kasutada külmutatud herneid - need on tarvis eelnevalt lihtsalt üles sulatada. Kui suvel aga aed herneuputuse all peaks kannatama, siis saab pestot mõistagi ka värsketest hernesest. Selleks võik aga puhastatud herned eelnevalt minutikeseks keevasse pista ja kohe peale seda külma veega "ehmatada". Nii saab pesto kena erkrohelise värvi ja pehmema tekstuuri.

PASTA HERNEPESTOGA

300g külmutatud  herneid, sulatatud
1 suuremat sorti küüslauguküüs, hakitud
Peotäis mandlilaaste, kuival pannil kergelt kuldseks röstitud
peotäis värskeid basiilikulehti
u 30g riivitud Parmesani või muud kõvemat laabijuustu
0,75 dl külmpressi oliiviõli
300g täistera spagette
Pisut sidrunimahla ja sidrunikoort

Keeda pastat ca 8 minutit soolaga maitsestatud vees (vaata täpsemat juhist pastapakilt ja ära liiga pehmeks keeda). Samal ajal valmista pesto – surista saumikseriga või köögikombainis kokku sulanud herned, basiilikulehed ja küüslauk.Lisa juust, röstitud mandlilaastud ja vähehaaval segades oliiviõli, kuni pesto ei ole enam liiga paks ega samas ka ülemäära vedel. Maitsesta soola-pipra ja sortsu sidrunimahlaga. Kurna pasta. Sega pesto ja pasta. Kui segu tundub  liialt kuiv, sega sekka ka pisut pastakeeduvett. Jaga portsjonid taldrikutesse ja puista peale parmesani ning pisut röstitud mandleid. Soovi korral lisa pisut riivitud sidrunikoort ja mõned basiilikulehed. 

*Retsept ilmus ka 4.aprilli Arteris

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar