kolmapäev, 5. veebruar 2014

Nori-krõbuskid


Ütleme, et teil on kapis pakk nori lehti ja kuidagi ei saa sushi tegemise lainele. Või siis jääb neid tegelasi  üle, isegi kui olete täitsa tublisti riisi rullinud. Selleks puhuks on antud krõbuskite miniretsept nagu loodud. Mõistagi sobivad norikrõbuskid väga hästi ka suupistelauale, olgu see siis jaapanipärane või mitte, ning sama suure tõenäosusega ka mõne põneva filmi taustale näkitsemiseks.

Kuigi merevetikad, millest ka nori on valmistatud, sisaldavad hulgaliselt klorofülli ja üldse märkimisväärses koguses vajalikke vitamiine ja mineraalaineid, siis süüa tuleks neid vist ikka tohutul hulgal, et keha sellest kõigest ka suuremat sorti boonust lõikaks, nii et minu poolest olgu selle kasuteguriga nii nagu on. Kartulikrõpsudele teevad nad aga silmad ette, see on kindlamast kindlam. Seda nii maitse kui hilisema enesetunde ja talje ümbermõõdu osas.


NORI-KRÕBUSKID

2 norilehte
1spl seesamiõli
0,5tl sojakastet
seesamiseemneid

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja aseta sinna norilehed. Pintselda need seesamiõli-sojakastme seguga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta ahjus 3-4 minutit, kuni nori lehtede ääred hakkavad rulli tõmbama ja need krõbedamaks muutuvad. Jahtunud lehed murra suupärasteks tükkideks.