kolmapäev, 31. detsember 2014

Suupistelavašš kalkuni ja hummusega


Ja ongi aasta möödas! Hullumeelne, imeline ja segane korraga. Võin mürki võtta, et järgmine tuleb samasugune, aga eks seda juba varsti näha ole. Igal juhul head vana lõppu ja uue algust!

Kui väike snäkk seltskondlikult koosviibimiselt veel puudu on, siis võib-olla sobib see siin. Tervislikuma alatooniga ja kergelt idamaise maiguga suupiste võib valmistada omatehtud hummusega, aga sobib ka poest pärit määre. Maitset võib lihapallidele anda ka mõne muu maitseseguga (nagu garam masala näiteks) või siis näiteks lihtsalt pisut jahvatatud koriandriseemneid ja vürtsköömneid sekka visata. Kui lavašši ja hummust üle juhtub jääma, siis sobivad need hästi ka eraldi suupistena lauale pistmiseks.

SUUPISTELAVAŠ KALKUNI JA HUMMUSEGA
(u 20 tk)

1õhuke lavašš 
Lihapallid:
250g hakitud kalkuni kintsuliha
1 küüslauguküüs, pressitud
1tl Ras el Hanout maitsesegu 
1sl hakitud peterselli
1tl meresoola
musta pipart
u 200g hummust (näiteks alljärgneval kujul)
paar sl hakitud punast sibulat
granaatõunaseemneid

Sega hakkliha maitseainetega, veereta märgade käte vahel väikesed pallid ja aseta külmikusse keregelt toidukilega kaetuna tahenema ja maitsestuma u 30 minutiks. Seejärel pruunista need kergelt pannil ja küpseta 180 kraadises ahjus veel ca 5 minutit.
Lavašš aseta paariks minutiks ahju kuuma grilli alla, kuni see on kergelt kuldne ja krõbe. Murra suupisteks sobivad tükid, pane peale pist hummust ja vajuta keskele lihapall. Peale puista punast sibulat, granaatõunaseemneid ja hakitud peterselli. Valmis ongi!




HUMMUS RÖSTITUD SIDRUNI JA KÜÜSLAUGUGA

1purk konserveeritud kikreherneid
1sidrun
0,5 küüslaugupead 
0,5tl (suitsutatud) paprikapulbrit
0,5tl jahvatatud koriandrit
0,5tl jahvatatud vürtsköömneid
2sl tahiinit
0,75dl oliiviõli
1spl peterselli
soola maitse järgi

Küpseta poolitatud sidrun ja poolitatud küüslauk 180 kraadises ahjus ca 20 minutit. Lase pisut jahtuda. Kurna kikerherned ja loputa korralikult veega. Vala köögikombaini ja lisa maitseained ja tahiini. Pigista küüslaugud kestadest välja ja lisa teiste komponentide juurde. Pigista sekka ka mahl röstitud sidrunist. Lase köögikombainil ühtlane segu valmistada, samal ajal järk
-järgult õli lisades. Kui segu liiga paks tundub, lisa pisut vett.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar