laupäev, 20. detsember 2014

Siidripirnid lehttainakorvides


Need pirnid olid esindatud ka meie Blogipuhveti letis Loomeinkubaatori Bazaaril ning pälvisid kiidusõnu vist küll kõigilt proovijailt. Ahjusoojana koos külma vanillijäätisega on need aga tegelikult veelgi paremad, kusjuures valmistamine ei ole sugugi raske. 
Selle vahva mõttealge leidsin ma siit, aga käepäraseid vahendeid kasutades sai lõpptulemuseks hoopis alljärgnev üllitis .:)  Et talvesiidril on kaneeli ja vanillimaitse pudelisse villitud, siis need vürtsid jätsin seekord potist välja. Kui kasutada aga muud siidrilist, on need mõistagi omal kohal. Joobeastet ja roolikeeldu ei tasu siin karta, sest alkohol haihtub peale sellist keetmist-küpsetamist kindlasti ja pirn saab täiendust vaid talviselt vürtsika maitse näol. Kokkuvõttes on tegu aga ühe täitsa mõnusa magustoiduga, mida saab valmistada õige lihtsalt ka suuremale seltskonnale.

SIIDRIPIRNID LEHTTAINAKORVIDES
(8tk)

8 väikest pirni
2 pudelit Sherwood Winter Apple siidrit
2 tähtaniisi
5 nelki
3 sl pruuni suhkrut
500g pärmi-lehttainast (soovitavalt võiga valmistatud)
paar sl sulavõid ja pruuni suhkrut 
soovi korral vanillijäätist serveerimiseka

Lase siider potis koos vürtside ja suhkruga keema. Koori pirnid, aga jäta varred eemaldamata. Pista pirnid keeva siidrisse ja kata kaanega. Lase keskmisel kuumusel olenevalt pirnide sordist ja suurusest ca 5-10 minutit podiseda, siis võta pott tulelt ja lase jahtuda. Võid pirnid 1 tunni möödudes juba siidrist välja võtta, kuid võid need jätta sinna ka kuni täieliku jahtumiseni või külmkapis vajadusel ka nii kuni järgmise päevani säilitada.
Sulata lehttainas ja lõika ilma rullimata ca 10x10cm ruutudeks. Aseta pirn ruudu keskele ja voldi tainas kergelt pirni ümber. Pista see komplekt muffinivormi, pintselda sulavõiga ja puista peale pisut pruuni suhkrut. Toimi samamoodi ka ülejäänud pirnidega. Küpseta 190 kraadi juures u 15-20 minutit, kuni tainas on kena ja kuldpruun. Samal ajal, kui pirnid küpsevad, keeda siidrisest pirnikeeduvedelikust siirup - pane pott tulele ja keeda tugeval kuumusel ilma kaaneta, kuni vedelik on paksenenud ja siirupine. 

Kui pirnid on küpsenud, aseta need kenasti vaagnale ja tõsta supilusikaga igaühele veel pisut siidrisiirupit. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar