laupäev, 12. aprill 2014

Ahjupannkook iseendale


Pannkoogid on maitsvad, kuid sellega kaasneb vähemasti meie peres kohustuslik pooltund ja vahel rohkemgi, pliidi ääres, ühe käega lapsi koogitaldrikut lagedaks söömast takistades ja teisega panni kallal toimetades. Kuigi tegelikult on see tegevus omamoodi tore multitasking, mis kindlasti ajutegevusele hästi mõjub, tahaks teinekord vaikuses ja rahus täiesti isiklikku hommikueinet nautida - personaalselt krõbeda ja koheva ahjupannkoogiga. Nagu näiteks selle, muukeelses blogosfääris popoveriks või Duch babe'ks kutsutava koogiga.Muidugi ei pea ka perele ja külalistele head kraami keelama. Selleks puhuks korruta lihtsalt tainakogus kahe-kolmega ja kasuta suuremat ahjuvormi või hoopis muffinivormi nagu näiteks siin soovitatakse - saab samuti lihtsama vaevaga tavapärasest pisut erinevaid pannkooke ehk toredat sõnatuletust kasutades popikuid, mis praktiliselt ise ennast ahjus valmis küpsetavad.



AHJUPANNKOOK
(ühele kuni kahele)
1 dl jahu
1dl piima
1 muna
maitsestamiseks pisut soola, suhkrut ja riivitud sidrunikoort
1 spl (ca 20g) võid
Pane pann ahju (u 18 cm läbimõõduga ahjukindel variant) ja kuumuta ahi 200 kraadini. Klopi kausis kokku koostisained. Kui ahi on kuumusastme saavutanud, pane pannile või ja lase sellel ahjus minutike sulada, seejärel tegutse kiirelt ja vala tainas siuhti pannile. Sulge ruttu uks ja lase pannkoogil umbes 20 minutit valmida.Kui kook on kenasti õhuliseks ja krõbedaks paisunud eemalda see ahjust ja tõsta taldrikule. Lao peale head ja paremat (minul läks sinna seekord pisut kreegipüreed, maasikaid ja maitsestamata jogurtitörts) ning joo kindlasti kõrvale klaasike head piima.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar