esmaspäev, 26. august 2013

Tikripannkoogid


Suvine aeg on toortoitlemiseks vägagi sobiv - peenrast redist, põõsast vaarikat, puu otsast kirsse ka veel kamaluga peale ja kõik võidavad - rahakott, enesetunne ja kaaluseiergi peab siis vaid poole koormusega töötama. Paraku saab kõik ilus aga kord otsa ja nii kui natuke jahedamad ilmad platsis, tekib isu lambaliha, õunakoogi, punase veini ja muu seesuguse järele. Igal sügisel sama lugu. Usun aga hetkel veel siiski, et kui enamaltjaolt süüa toitu, mis kehale head teeb ja ennast ka pisut liigutada, võib lubada endale ka kõrvalepõikeid salatiliuast ning ilma igasuguste süümepiinadeta vahel pintslisse pista ka üks nisujahu, suhkrut ja võiraasukest sisaldav pannkook. Nagu see siin.
Retsepti idee on jälle pärit lemmikajakirjast*, mulle meeldib aga paksemaid nn. Ameerika-tüüpi pannkooke teha traditsioonilise piima asemel hoopis jogurtiga, nii jäävad nad minu arvates kuidagi pehmemad ja kohevamad.Kes soovib, võib aga muidugi jogurtikoguse piimaga asendada. Antud kogusest sain mina 15 pannkooki.

Vaja läheb:
1 muna
2 dl maitsestamata jogurtit
sorts rapsiõli
4spl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
2dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Lisaks paar peotäit (u 2dl) puhastatud tikreid, praadimiseks võid ja pealeraputamiseks suhkrut.

Klopi muna lahti, lisa jogurt, õli, suhkrud. Sega.

Teises nõus sega kokku jahu, sool, küpsetuspulber ja sõelu muna-jogurtisegu juurde. Sega läbi ja lase tainal 15-30 minutit kosuda.

Lase pann keskmiselt kuumaks, sulata või ja tõsta supilusikaga koogid pannile särisema. Lao iga koogi peale tikreid ja kui põhi on kena ja kuldpruun, siis pööra koogid ümber ja küpseta ka teiselt poolt. Raputa peale suhkrut.

_________________
*) Glorian Ruoka ja Viini 5/2013


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar