pühapäev, 11. september 2011

Õhukesed ülepanni pannkoogid või siis lihtsalt krepid


"Kas väikesed või suured?", see on täiesti tavaline pühapäevahommikune küsimus.Vahel ka laupäevahommikune. Jutt käib muidugi pannkookidest ja olgugi, et väikesed lusikapannkoogid ja need siin tihti tegemist nõuavad, on õhukesed krepid tihtilugu need, mis peale jäävad.
Kuigi meie sööme pannkooke peaasjalikult moosiga, sobivad need imehästi ka soolasema kraamiga täitmiseks. Kui sellist plaani haud, siis jäta suhkur retseptist välja või lisa seda vaid näpuotsaga. Kogusest valmib ca 12 suurt pannkooki, kui kasutad väiksema mõõduga panni, siis rohkem. Kõige parem on kasutada rasket, mittenakkuva pinnaga panni.


Vaja läheb:
4 muna
1spl suhkrut
0,5 tl soola
200ml jahu
300ml piima
200ml vett
30g võid

Surista kõik komponendid peale või blenderis ühtlaseks tainaks. Kui blenderit ei kasuta, siis klopi munad suhkru ja soolaga lahti, seejärel lisa jahu vähehaaval vaheldumisi piima-vee seguga, hoolega segades, et tükke sisse ei jääks.

Ideaalis võiks tainal ca 1 tund seista lasta, et jahu paisuks ja kook kabedam saaks. Kui aga kiiremini nõutakse, pole ka hullu - koogid saavad head ka lühema ooteajaga.

Sulata või pannil ja lisa tainale, sega tainas veel kiirelt läbi. Võisel pannil küpseta esimene kook. Tee seda keskmisel kuumusel ja keeruta tainasorts pannil ühtlaselt laiali. Kui tainas on tardunud (tavaliselt võtab see aega niikaua, et jõuab mõttes 10-ni lugeda), siis keera kook teistpidi ja küpseta natuke sealtpoolt kah. Kui kasutad mittenakkuva pinnaga või teflonpanni, siis rohkem võid ülejäänud kookide küpsetamiseks lisada ei ole tarvis.


Koogi juurde sobib kenasti üks mõnus moos. Seekord oli meil laual ploomimoos ja naaberblogi perenaiselt saadud kirsimoos. Viimane lausa nii hea, et kirsside pärast kergeks kakluseks läks.





4 kommentaari:

  1. Oi Britt, ära ehmata, inimene võib niimoodi kuuma tee kurku tõmmata ja maha kukkuda. Oijah,Sul endal kodus sama moos ju! Kirsse oleks tõesti moosi sees rohkem pidanud olema! Muideks ülepanni pannkoogitaigna retsepti mina kirja panna ei oskaks, teen seda täitsa umbes ainult piimaga ja vanilli panen ka. Igatahes proovin nüüd järgi kui teha täpsete kogustega! Aitäh!

    VastaKustuta
  2. :D No Erastvere ja Ungari kirsil on ikka märgatav vahe sees, see asi sai nüüd kinnitust. Ära muretse,see oli pigem selline kes-sai-rohkem-tüüpi kaklus, purgis oli kirsse küll.:)
    Natuke vett teeb krepile head, ma ütlen :) ja järgmised koogid saab nüüd ka vanilliga proovitud,tänud vihje eest!

    VastaKustuta
  3. Proovisin järgi ning väga head olid need tõesti!

    VastaKustuta