reede, 5. august 2011

Kirsimuffinid martsipani ja šokolaadiga

Ükskord jäid siin silma ühed kenad muffinid kirssidega ja puha ning kuna mul neid viimaseid parasjagu just üks kauss üle juhtus olema, hakkasid kõik muud koostisained ka kuidagi iseenesest kappidest välja ilmuma. Paraku on hommikul unesegasena toimetamisel omad riskid - näiteks ei olnudki mul mandlilaaste ega ka küpsetuspulbrit, nagu retsept ette näeb, kuid püüdsin olla loominguline ja nui neljaks oma kirsimuffinitega ikka ühelepoole saada. Veelkord sai kinnitust reegel, et kui panna ühte patta palju häid asju korraga, võib välja tulla üks väga maitsev muffin.

Vaja läheb:

2 muna
2 dl suhkrut
1 vanillisuhkrut
200g hapukoort
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit (mina kasutasin seekord tegelikult 1/2 tl söögisoodat ja jäi täitsa kena.Soodat võib aga lisada ka küpsetuspulbrikogusele, nagu on väga levinud ameerikamaa retseptides, siis kerkivad muffinind veelgi paremini.1,5 tl küpsetuspulbrit+ 0,5 tl soodat peaks sel juhul olema piisav.)
50 g tumedat šokolaadi, hakitud
100 g mandlimartsipani, riivitud või tükeldatud
70g võid, sulatatud
3 dl puhastatud, kivideta kirsse

Kuumuta ahi 200 c-ni.
Klopi kokku munad ja suhkrud. Lisa hapukoor.
Jahu sega kokku küpsetuspulbriga ja lisa munasegule. Sega korralikult ja puista juurde martsipan ning šokolaad. Nüüd sega veel juurde sulatatud või ja kõige lõpuks vala sekka kirsid. Püüa siinkohal ettevaatlik olla ja tainast segamise asemel pigem lusika või spaatliga tõsta, et see võimalikult vähe kirsimahlast värvitud saaks.
Tõsta tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormi, nii et kuskil 3/4 vormist oleks täidetud. Tavaliselt panen vormid peaaegu täis, aga see martsipan on üks ettearvamatu kuju ja võib proovida vahepeal vormist põgeneda.
Umbes 20 - 30 minuti pärast on keeksid valmis. Las jahtuvad ka pisut.


P.S.Nädala näpunäide: Elevandisuuruse pesukuhja triikimine on klaasikese(!) veini ja ujumistrikoodes meeste seltsis puhas rõõm!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar