pühapäev, 19. juuni 2011

Hernes ja estragon

Piinlik tunnistada, aga siiani ei ole ma poole sõnagagi maininud Niki Segniti raamatut, mis juba pea kuu aega lugemisel. Tasapisi see läbi hakkab saama ja mitte et tegu oleks millegi väga mahukaga, vaid pigem ongi jupikaupa lugemine sellise ülesehitusega raamatu puhul sobivam. Täpsemalt kirjutan siis kui sellega ühelepoole olen saanud, seniks panen aga siia ühe päris huvitava retsepti, mis järgi sai proovitud.

Et siis selline kooslus nagu hernes ja estragon. Ausaltöelda ei olegi väga pead murdnud selle üle, millega hernes kõige paremini kokku läheb. Tean, et münti kasutatakse koos hernega pürees, supis (või siis püreesupis), ning traditsiooniline kartulisalat peaks ka ikka kindlasti hernest sisaldama. Rohkem aga esimese raksuga pähe ei tulegi. Aga kuna kappi oli  jäänud pakk külmutatud herneid ja jupp estragoni ka peenrast paistis, siis otsustasin Segniti soovituste järgi talitada, ning valmistasin hernestest kotletid ja nende juurde estragonikastme. Maitses hea ja kusjuures "ufokotlettide" nime all pistsid ka lapsed (vanuses 5-7 eluaastat) neid hea meelega. Tagantjärele meenutades võis asi olla muidugi ka selles, et kotleti maitse järele aru pärides juhtus mul parasjagu käes olema suur kokanuga ja eelnevalt sai õues üles näidatud suurepärast pragamisoskust... Aga igatahes ära need söödi.

Hernekotletikesed estragonikastmega

Kotletid:
500g herneid
1spl oliiviõli
4spl jahu
1 muna
soola, pipart
õli praadimiseks

Sega kõik koostisained blenderis või kasuta saumikserit. Vormi tainast kahe dessertlusika abil pätsid ja aseta kohe pannile kuuma õli sisse. Võid frittida ka täielikult, kuid mina olin õliga kokkuhoidlik ja lihtsalt praadisin pätsid paari minuti jooksul, neid mõned korrad keerates, et kõik küljed pruunistuksid. Antud kogusest saab umbes 12-15 kotletti.

Kaste:
Kastme jaoks sega lihtsalt hapukoor, hakitud estragon, sool-pipar. Soovi korral lisa ka pisut sidrunimahla.

Serveeri suupistelaual või siis näiteks grillitud kala juurde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar