esmaspäev, 2. mai 2011

Karulaugurisoto

Jätkuvad karulaugukatsetused. Kuna leidsin kodu lähedalt metsast veel paar head saagikohta, siis ilmselt on ka siia veel järge oodata. Risoto retsept ise on kujunenud välja Toiduakadeemia koolituselt ja seda saab kasutada igasuguse lisandiga. Koore lisamise nipp jätab roa mõnusalt kreemiseks ja nagu ütles üks tuntud peakokk, siis " ei ole toitu, mille maitset koore või või lisamisega parandada ei saaks...". :)
Kogusest piisab olenevalt isust ja muudest lisanditest 3-4-le sööjale.
Vaja läheb:

15 g võid
1 suur sibul, hakitud
250 g risotoriisi
1 kl kuiva valget veini
ca 600 ml kuuma kanapuljongit (soovitavalt ikka enda tehtud või siis vähemasti kvaliteetsest kuubikust)
4 päikesekuivatatud tomatit, tükeldatud
3 sl karulaugupestot
sorts vahukoort
parmesani või pecorino juustu
soola, pipart

Sulata või potis või sügavamal pannil ja lisa sibul. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni sibul muutub klaasjaks. Ära pruunista.

Lisa riis ja sega kuumutades paari minuti jooksul läbi.

Lisa vein korraga ja sega.

Nüüd hakka vaikselt segades puljongit juurde lisama. Kui näed, et vedelik on riisi imbunud, lisa järgmine sorts, siis järgmine jne.Tee seda u 15-20 minutit või kuni riis on küll pehme aga hamba all ikka pisut vastupanu osutab. Kui tarvis, lisa juurde veel puljongit või kuuma vett. Lõpptulemus peaks välja nägema nagu poolvedel pärlipuder. :).

Nüüd lisa tomatid, pesto, koor ja juust ning sega läbi.

Kaunista juustuviilakate ja karulauguga ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar