pühapäev, 1. mai 2011

Karulaugupesto


Et selleks aastaks olid mu kaks väikest karulaugutaime suutnud juba terve põõsaaluse täita, siis võis kauaoodatud pestotegu alata. Karulaugust lähemalt saab lugeda siit ja pestot tehes arvestasin nami-nami soovitustega.

Vaja läheb:

50g punt karulaugulehti
1 spl piiniaseemneid
20g pecorino sardot või parmesani
4 spl oliiviõli
(soola, pipart)

Rösti piiniaseemned kuival pannil ja jahuta. Pese karulauk ja haki.

Lõika juust tükkideks ja lase koos piiniaseemnetega blenderis peeneks.

Lisa karulauk ja peenesta vaikselt õli juurde lisades. Et õli kogusest sõltub kui paks/vedel pesto jääb, siis saab seda oma eelistuste järgi timmida.

Kui soovid, siis maitsesta veel soola-pipraga, aga et pecorino on päris soolane, siis kindlasti enne maitse. Kasuta nii nagu tavalist basiilikuga pestotki - saial, pastaga vms. Minu sai kärssas küll pisut üle aga ikka oli hea! :)
Ja kui soovid pestot säilitada kauem kui paar-kolm päeva, siis pane see puhtasse kuumutatud purki ja vala peale nii poole sentimeetrine kiht õli. Säilita külmkapis ja kasuta ära paari nädala jooksul.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar