teisipäev, 10. mai 2011

Harilik hapukoorekana väikese seenega


Hapukoorekana oli vähemasti kunagi minu ema kodune firmaroog ja kuigi väljanägemine ei ole toidul teab mis kaunis, on see ka meie praeguses menüüs kõrgelt hinnatud kraam. Lihtne valmistada veel pealekauba.
Originaalis peaks vist kasutama tervet tükeldatud kana, aga kuna meie lemmikud on koivalised, siis olengi kogu liha sujuvalt koibade-kintsudega asendanud. Praegu oli mul kapis väike sügiseste kukeseente ülejääk, mis potti juurde rändas, aga hea on kana ka ilma nendeta.

Vaja läheb:

1 sibul, hakitud
1 küüslauguküüs, hakitud
4 kanakintsu, nahk eemaldatud
5 porgandit, tükeldatud
loorberileht
200 g kukeseeni
600-800 ml kanapuljongit
1 spl tärklist, või jahu (kui paksemat kastet armastad, siis rohkem)
100 ml hapukoort
soola, pipart, ohtralt hakitud peterselli

Maitsesta kana soola ja pipraga

Kuumuta pannil sibul klaasjaks, ära pruunista. Lisa küüslauk ja seened ning prae läbi.

Vala segu kaanega malmpotti või lihtsalt sügavasse kaanega panni ja lisa sekka porgandid.

Prae nüüd endisel sibula-seenepannil kanakintsud kenasti pruunikaks ja viska need ka potti.

Juurde veel loorberileht ja kuum puljong ning siis kogu potitäis u 40 - 45 minutiks vaikselt kaane alla podisema.

Kui kints on pehme ja torkamisel eraldub täiesti selge vedelik, on kana valmis. Siis sega juurde veega vedeldatud tärklis ja lase natuke pakseneda. Nüüd veel hapukoor sekka ja pott tulelt maha.

Maitsesta vajadusel ja sega kastmesse osa pertersellist. Teine osa raputa lihtsalt serveerimisel kanale.

Kõrvale sobivad näiteks keedetud kartulid, kartulipüree, või riis.


2 kommentaari: