kolmapäev, 4. mai 2011

Anxu tomatipirukas

Tartus-Võrus käidud ja patareid jälle laetud! Toredas seltskonnas juhtub see vist ilmselt iseenesest, ilma puhkamist eraldi eesmärgiks võtmatagi. Mina avastasin alles tagasiteel autoroolis laulda üürates, et eelneva nädala magamata öödest tingitud väsimus on viuhti kadunud ja nagu üks mu hea sõbranna armastab öelda "pauer sees".

Aga tomatipirukat sai Võrus, Anxu juures, veinikese kõrvale maitsta vihutud ja see oli vääga hea. Selgus, et lihtne ka: tainas,3muna, hapukoor, tomat, pesto, basiilik.
Tegin nüüd ise ka ühe, maitstu ainetel ja üritasin lisaks veel kapisolevat kraami otstarbekalt kasutada. Sisse läks muidugi jälle karulaugupesto (kusjuures täitsa tore oli). Kogusest tuleb välja üks stampsuurusega ahju pannitäis.

Vaja läheb:

500 g pärmi-lehttainast
200g hapukoort
2 muna
3 spl pestot
5 päikesekuivatatud tomatit, haktud
250 g kirsstomateid, poolitatud
200g mozzarella juustu, tükeldatud
värskeid basiilikulehti

Kuumuta ahi 200 c-ni.

Rulli tainas ja aseta küpsetusplaadile nii, et ääred natuke mööda panni serva kausi kombel üles jäävad (sisu on nimelt päris vedel ja muidu on oht, et see jookseb taina alla).

Klopi munad, hapukoor ja pesto kergelt kahvliga läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Vala munasegu tainale ja viska ühtlaselt peale tomatid ja juust.

Pane pirukas ahju ja küpseta ca 25 minutit.

Jahuta pisut ja kata serveerimisel basiilikulehtedega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar