kolmapäev, 6. aprill 2011

Chu chii pla - taipärane lõhe punase karriga

Viimasel ajal oleme karritamisega hoogu sattunud, mis tuleb ilmselt sellest, et pisike eksootiline reis kuluks vist marjaks ära. Kuniks see ükskord juhtuma peaks, siis siin veel üks väike kulinaarne ekspeditsioon World Cuisine sarja Tai raamatust. :) Toit on päris vürtsikas, kuid seda saab kergesti karri ja tšilli kogustega reguleerida. Kindlasti saab seda retsepti rakendada juba poes valmis fileeritud nahata kalale. Tükelda kala nii nagu soovid ja tegu on sellisel juhul küll roaga, millest lihtsamat annab välja mõelda.  Jätkub umbes 4-le.

Vaja läheb:

800g lõhet (fileeritud,soomustest puhastatud, koos nahaga)
400ml kookospiima
200 ml kookoskoort
3 spl punast karripastat
3 spl kalakastet
3 spl naturaalset roosuhkrut
4 kaffiirlaimi lehte
5 punast tšillipipart, seemnetest puhastatud ja hakitud
Värsket koriandrit või basiilikut

Kuivata kala hoolikalt, eemalda luud ja lõika filee pikkupidi kuni paari sentimeetri laiusteks ribadeks.

 Lõika ribad ca 5 cm juppideks.

Pane kookoskreem ja karri potti või sügavasse panni keskmisele tulele ja lase segades keema. Kui kasutad kuivatatud kaffiirlaimi nagu mina seda tegin, siis lisa kohe ka laimilehed.

Lisa kookospiim. Kui segu uuesti keema tõuseb, lisa kala ja maitsesta suhkru ja kalakastmega. Lase ainult korraks keema ja võta kohe tulelt, muidu küpseb kala liiga läbi ja ei jää mahlane.

Aseta kalatükid vaagnale, eemalda kuivatatud laimilehed (aga kui kasutad värskeid laimilehti, siis lisa need toidule hakitud kujul alles nüüd),  kalla üle kastmega ja kata tükeldatud punase tšilli ja maitserohelisega.

Serveeri riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar