pühapäev, 20. märts 2011

Eriti šokolaadine küpsis

Kurb tõdeda, aga jälle saab kinnitust fakt, et enamus häid asju siin maailmas on kas kahjulikud, paksukstegevad või amoraalsed. Õnneks ei ole siinkohal tegu aga litsaka küpsisega vaid pigem võiks peale maiustamist teha kerge sörgi või jalutuskäigu, mis iseeenesest on ju ka päris vahva. Retsept ise pärineb siit.

Vaja läheb:
50 g võid
450g (jah, tõepoolest!) tumedat, jämedalt hakitud šokolaadi
2 muna
170g heledat muscovado suhkut
1 tl vanillisuhkrut
85g jahu
1/2 tl soola
1/2 tl küpsetuspulbrit

Eelkuumuta ahi 170 kraadini.

Sulata pool šokolaadikogusest koos võiga vesivannil (kuumuskindlas nõus suuremas keeva veega anumas. Kauss ei tohi keevas vees ringi hulpida, vaid põhi peab olema korralikult vastu potti).

Mikserda  omavahel munad, suhkur ja vanillisuhkur. Vala vaikselt hulka sulatatud šokolaad ja lase korralikult seguneda.

Eraldi nõusse sõelu jahu ja küpsetuspulber ning lisa muna-šokolaadisegule kolmes jaos samal ajal kogu aeg segades.

Lõpuks sega tainasse järelejäänud šokolaad.

Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tainapallid. Kõige mugavam on selleks kasutada jäätisekulpi. Ühele tavasuuruses ahjuplaadile peaks mahtuma vaid kuus küpsist parajate vahetega.

Küpseta 10 - 15 minutit. Küpsised on valmis, kui pealmine kiht on pragunenud ja läikiv.

Lase valmis küpsistel pisut pannil jahtuda ja alles siis aseta kas jahutusrestile või taldrikule juba lõplikult jahtuma. See ootamine on nüüd küll kõige raskem osa, aga jahtunud küpsis ON parem kui soe!

2 kommentaari:

  1. Sul on niiii ilusad pildid!

    VastaKustuta
  2. Aitäh!Eks pigem on paremaid ja halvemaid päevi, aga harjutan-harjutan iga päev! :)

    VastaKustuta